Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 04:14:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ginisovi rekordi  (Pročitano 431248 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
Ljigavi rekord   

Zahvaljujući iznimnoj odvažnosti jedna devetogodišnjakinja će se naći u društvu svjetskih rekordera. U povijest se upisala pustivši čak dvadeset i pet puževa da joj gmižu licem.

Mala Britanka Tiana Walton upisala je svoje ime u knjigu najvećih ljudskih postignuća pustivši čak 25 puževa da joj gmižu licem.

Ova devetogodišnja ljubiteljica životinja hrabro je pustila puževe da joj prekriju oči, usta i nos.

Time je ova djevojčica oborila prijašnji rekord od 15 puževa koji je držao Australac Liam Kenny.

Do tada je njen osobni rekord bio samo devet puževa.

FOTO: Daily Mail

Pravila nalažu da natjecatelj ima samo jednu minutu da stavi puževe na lice prije nego nagne glavu naprijed i drži je tako 10 sekundi.

''Nisam gadljiva. Opuštajuće je, ali je malo hladno. Dosta srde i strašan je osjećaj ugledati njihove velike oči izbliza. Mislim da će se moji prijatelji iz škole zgroziti'', kaže Tiana.

Lokalni veterinar Ken Robinson nadgledao je njen pokušaj obaranja rekorda i pazio da se puževi ne ozlijede.

Tianina sljedeća ambicija je postati gimnastičarka i olimpijska pobjednica.

Ovo je već drugi Guinnessov rekord u njenoj obitelji jer je njena majka 1980. godine uzgojila najveći limun na svijetu.

Izvor: NetPortal
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 584
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ljigavi rekord

Zahvaljujući iznimnoj odvažnosti jedna devetogodišnjakinja će se naći u društvu svjetskih rekordera. U povijest se upisala pustivši čak dvadeset i pet puževa da joj gmižu licem.

Mala Britanka Tiana Walton upisala je svoje ime u knjigu najvećih ljudskih postignuća pustivši čak 25 puževa da joj gmižu licem.

Ova devetogodišnja ljubiteljica životinja hrabro je pustila puževe da joj prekriju oči, usta i nos.

Time je ova djevojčica oborila prijašnji rekord od 15 puževa koji je držao Australac Liam Kenny.

FOTO: Daily Mail

Pravila nalažu da natjecatelj ima samo jednu minutu da stavi puževe na lice prije nego nagne glavu naprijed i drži je tako 10 sekundi.

''Nisam gadljiva. Opuštajuće je, ali je malo hladno. Dosta srde i strašan je osjećaj ugledati njihove velike oči izbliza. Mislim da će se moji prijatelji iz škole zgroziti'', kaže Tiana.

Lokalni veterinar Ken Robinson nadgledao je njen pokušaj obaranja rekorda i pazio da se puževi ne ozlijede.

Tianina sljedeća ambicija je postati gimnastičarka i olimpijska pobjednica.

Ovo je već drugi Guinnessov rekord u njenoj obitelji jer je njena majka 1980. godine uzgojila najveći limun na svijetu.

Izvor: NetPortal

uh bre...ne bi dao ziv da mi gmizu po licu  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ko bi reko da nisam normalan?? 0_o

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1851
Zastava Far Far Away
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
a ja ga ni takao ne bih...
IP sačuvana
social share

| ፖድጎሪጻ | Падгорыца | بودغوريتشا | Podgorica | Подъгорица | Подгорица | Ποντγκόριτσα | پودگوریتسا | Podgorytsa | פודגוריצה | Պոդգորիցա | ポドゴリツァ | პოდგორიცა | Podgorika | Podgoritsa | Podgòrica | พอดกอรีตซา | Подгориця |
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Ginisov rekord Face padobranca
Ponedeljak, 20. oktobar 2008. 21:53    

Goran Todorović-Faca prvi je čovek na svetu koji je u tandemu skočio sa više od 7.500 metara visine u Sloven Gradecu, prenosi Radio-televizija Srbije.

Goran Todorović, ili Faca kako ga zovu padobranci, iako je u kolicima spada u onih jedan odsto ljudi na svetu koji skaču padobranom.

Bivši pripadnik 63. padobranske brigade, osvajač Mon Blana i Elbrusa, speleolog i ronilac, nepokretan je od padobranske nesreće, kada mu se nije otvorila kupola glavnog padobrana dok je jurio ka zemlji brzinom od 120 kilometara na čas.

Polomio je pet pršljenova, grudni koš mu je pukao i srce stalo, ali je Faca preživeo i bori se i dalje.

Pet godina posle nesreće Faca obara nove rekorde, prvi je paraplegičar koji je skočio na Balkanu i sada prvi koji je u tandemu skočio sa više od 7.500 metara visine, odnosno 8.200 metara nadmorske visine pošto je sportski aerodrom Sloven Gradec na visini od 700 metara.

Iznad 4.500 metara nadmorske visine nema kiseonika pa se ti skokovi izvode uz boce s kiseonikom. Temperatura na 6.000 metara je bila 30 stepeni ispod nule.

Sve to nije sprečilo Gorana Todorovića Facu i njegovog tandem pilota, Slovenca Romana da se upišu u Ginisovu knjigu rekorda.

"Ovako nešto doživeti", kaže Goran Todorović-Faca, "kad već sa 6.000 metara vidite zemlju kako dobija oblik polukruga, za tako nešto vredi živeti i umreti, ali umreti u onom smislu da bi se čovek ponovo rodio".

"Ja dolazim iz 63. padobranske brigade iz Niša, a moj tandem instruktor je Roman, Slovenac, ali nas spaja nebo a nebo nema granice".

Roman Pogaćar do sada je skakao sa desetak osoba sa invaliditetom, ali nije skakao sa visine iznad 7.500 metara.

"Svakako je drugačije skakati sa invalidima jer treba sve što je hendikep pripremiti pre skoka, u ovom slučaju Faca je jak i on je odradio glavninu posla kako pri letenju tako i kod prizemljenja", rekao je Pogaćar.

Za Facu nema odustajanja, tako da on sledeće godine planira nove skokove s obzirom na to da mu do 1000. fali još samo 24 skoka.

Do tada ga čeka oporavak u slovenačkim termama, prvo ronjenje paraplegičara iz Srbije, takođe u Sloveniji a onda put u Rusiju gde bi doktori trebalo da mu operacijom matičnih ćelija povećaju pokretljivost.

Nije neobično što se Facin skok dogodio baš u Sloveniji, gde su njegovi prijatelji iz vojske i gde je održano prvo svetsko prvenstvo u padobranstvu davnih sedamdesetih godina.

"Sve je moguće", kaže Leskovčanin sa simboličnim imenom, i dodaje da ima energije za celu Srbiju i da će se izboriti sa svojim hendikepom.

Izvor: MTS-Mondo
« Poslednja izmena: 21. Okt 2008, 00:56:46 od Fandjo018 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 0.2.149.30
mob
Tel.Me Your.Number
Ljigavi rekord   

O kakvog li teksta Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Rasta Rapanzel!
Subota, 25. oktobar 2008. 17:19     

Aša Mandela sa Floride ima "dredove" čija dužina prevazilazi njenu visinu, i želi da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda.

Mandela (46) počela je da pušta kosu pre 20 godina, a sada dužina njenih rastafarijanskih kikica iznosi više od dva i po metra!

Kao princeza Rapanzel braće Grim, i Aša može da svoju kosu izbaci kroz prozor, i spusti do tla... makar sa prvog sprata.

Rođena u Trinidadu, Aša je prestala da se šiša kada se doselila u Bruklin, i odlučila da kosu više ne tretira hemikalijama.

"Sada potrošim čitavu flašu šampona, kada perem kosu. Ranije sam je prala svaka dva dana, ali to je preveliki posao, sa ovolikom kosom", rekla je ona agenciji AP.

"Ponekad mi smeta, pa mislim o šišanju, ali zapravo sam vrlo vezana za kosu", rekla je Aša, koja tokom hladnih dana "dredove" obmotava oko vrata, umesto šala ili marame.

Zvaničnici "Ginisa" izmerili su najduže kikice, kako bi Ašu uvrstili u knjigu kao osobu sa najdužim "dredovima".

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Francuski poljubac za Ginisa

Žan-Manuel Perlomor (23) i Alis Bundšen (25) iz Francuske ušli su u Ginisovu knjigu rekorda sa najdužim poljupcem. Takmičili su se sa još dvadesetak protivnika, a posle 15 sati ostali su samo njih dvoje i još dva para, koji su ubrzo odustali. Žan-Manuel i Alis ljubili su se puna 23 sata i 17 minuta. Ovo je, inače, i najduži poljubac u istoriji, a mladi par je odmah posle takmičenja ozvaničio vezu.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Žena sa najdužim nogama obeležila Dan Ginisove knjige

Svetlana Pankratova iz Rusije i zvanično je zapisana kao žena sa najdužim nogama na svetu. U ovogodišnjem izdanju “Ginisove knjige rekorda”, Svetlana je zapisana kao šampion sa 132 centimetara dugim nogama.

Ova visoka Ruskinja svetu se već predstavila na ovogodišnjoj najavi Ginisovih rekordera, kada je pozirala sa najmanjim čovekom na svetu.

Ovog puta, Svetlana se pojavila na njujorškom Times Squareu, povodom Dana Ginisove knjige rekorda.

Na Danu rekorda, koji se održava 13. novembra, preko 200 000 ljudi iz celog sveta pokazaće svoje neobične talente i rekorde.

Video

Izvor: Megafonija
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson w350
Rasta Rapanzel!
Subota, 25. oktobar 2008. 17:19     

Aša Mandela sa Floride ima "dredove" čija dužina prevazilazi njenu visinu, i želi da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda.

Mandela (46) počela je da pušta kosu pre 20 godina, a sada dužina njenih rastafarijanskih kikica iznosi više od dva i po metra!

Kao princeza Rapanzel braće Grim, i Aša može da svoju kosu izbaci kroz prozor, i spusti do tla... makar sa prvog sprata.

Rođena u Trinidadu, Aša je prestala da se šiša kada se doselila u Bruklin, i odlučila da kosu više ne tretira hemikalijama.

"Sada potrošim čitavu flašu šampona, kada perem kosu. Ranije sam je prala svaka dva dana, ali to je preveliki posao, sa ovolikom kosom", rekla je ona agenciji AP.

"Ponekad mi smeta, pa mislim o šišanju, ali zapravo sam vrlo vezana za kosu", rekla je Aša, koja tokom hladnih dana "dredove" obmotava oko vrata, umesto šala ili marame.

Zvaničnici "Ginisa" izmerili su najduže kikice, kako bi Ašu uvrstili u knjigu kao osobu sa najdužim "dredovima".

samo se na slici ne vidi cela kosa, vec samo jedan njen deo....
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Nasao sam sliku gde se vidi cela... ali nisam mog`o da postavim  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 04:14:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.